söndag 27 maj 2012

Färnafiske

I helgen var det dags för Färnafiske med Kent. Vi drog i väg i den fullpackade bilen vid 10 på fredagsmorgonen och mina förväntningar på fisket var stora!
Kent lämnade Färnagaranti men jag var aningen skeptisk.

Kl 13 var vi i gång med fisket som gick riktigt trögt, jag landade några Braxnar och Kent en fin strömgädda men Färnorna lös med sin frånvaro.

Framåt 18tiden så lyckades jag äntligen lura en Färna eller ett Färnayngel ;)


Men efter denna otroliga fångst var det dött igen. Framåt kl21 var det dags att resa bivvien och laga lite mat. Mitt under pågående matlagning så drar det iväg på mitt ena spö, en Färna något större kanske 3hg. efter 10min så e det dags igen och nu är det tyngre, riktigt tungt.


Svårt att inte le efter en sådan fisk! 58cm och 2210gram och jag var helnöjd.
Efter detta dog fisket av lite på min plats och kvällen blev Kents istället.


Sen lyckades jag ta ett par på morgonen efter.


Lördag förmiddag var en betydligt segare historia var Kent och jag hade riktigt dåligt fiske däremot lyckades Bergman som kommit ner denna morgon lura en Färna tillslut.


Totalt landade vi ett 10-tal Färnor och jag är mer än nöjd med det. Färna fiske lär det bli fler gånger det är ett som är säkert.





söndag 20 maj 2012

Årets första Sutare

Nu var det dags att skriva lite här igen tycker jag, går lite långt mellan gångerna men jag skall försöka bättra mig lite.
Sutarefiske stod på schemat denna Söndag och jag lyckades efter ett par timmar lura årets första.

Körde med Swedbaits Sutare kung med en rejäl laddning krossade halibutpellets i och det verkade locka till sig en del av dessa starka och vackre fiskar. Maggot verkade vara betet för dagen, körde med två röda på kroken och en fejk på krokskaftet.

Det var ingen jätte utan snarare en av de minsta jag någonsin fått. Men styrkan de besitter märks även av från en såhär liten.


Nu är det bara att köra en vecka jobb, sen bär det iväg till Emån för Färnafiske, så med lite tur ska jag lägga upp lite bra bilder på eventuell fångst framåt Söndag.